Vergoedingen

Doordat wij zorgcontacten hebben afgesloten met vrijwel alle zorgverzekeringmaatschappijen komen de door ons gemaakte orthopedische, semi-orthopedische schoenen als mede de door ons gemaakte steunzolen voor vergoeding in aanmerking. De schoenen worden voor het grootste deel vergoed door uw verzekering maatschappij. Wel moet u rekening houden met een eigenbijdrage van maximaal € 125,-. Hiervoor moeten de volgende regels in acht te worden genomen.
De eerste verstrekking dient door een specialist te worden voorgeschreven. Bijvoorbeeld een orthopedische chirurg, een revalidatie arts of een reumatoloog. Herhalingsparen kunnen in de meeste gevallen door ons geleverd worden zonder voorafgaande toestemming. Heeft u eenmaal een paar orthopedische schoenen of semi-orthopedische schoenen besteld, dan kunt u eens in de 15 maand voor een herhalingspaar in aanmerking komen (zonder aanvraag vooraf).
Verder bestaat er de mogelijkheid eens per 3 jaar een reservepaar aan te vragen. Dit kan ook 3 maand na verstrekking van het eerste paar schoenen.
Voor steunzolen gelden aparte regels die verschillen per zorgverzekering. Dit is afhankelijk van de manier waarop u verzekerd bent. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met uw verzekering.

Garantie

Uw orthopedische schoenen zijn met zorg en vakmanschap gemaakt. Het is daarom vanzelfsprekend dat op een dergelijk kwaliteitsproduct goede garanties worden gegeven. In het kort zijn deze als volgt:

- Drie maanden op pasvorm bij een gelijkblijvende situatie.
- Zes maanden op materiaal bij normaal gebruik.

Onderhoud van de schoenen

Door u schoenen goed te onderhouden verlengt u de levensduur van u kostbare schoenen.
Leren schoenen moeten één keer per week worden gepoetst met schoensmeer zodat ze mooi en soepel blijven. Suède en Nubuck schoenen dient u regelmatig met beschermende spray te behandelen. Lelijke plekken kunt u behandelen met een suède of nubuck borstel.

Aan- en uittrekken

Het op de juiste manier aan en uittrekken van de schoenen verlengt de levensduur van uw schoenen. Maak de sluiting altijd volledig los en gebruik een hak lepel bij het aantrekken van de schoenen. Hierdoor blijft de schoen zijn pasvorm behouden.

Wisselen en reparatie

U schoenen zijn gemaakt van leer en nemen transpiratievocht op. Daarom moeten u schoenen regelmatig luchten. Draag de schoenen nooit langer dan twee dagen achter elkaar. Het wisselen verlengt de levensduur van u schoenen. Draagt u de schoenen even niet, zet er dan schoenspanners in. Zo blijven uw schoenen in optimale vorm.
Ook de hoog
waardige schoenen zijn aan slijtage onderhevig. Controleer u schoenen daarom regelmatig op slijtage. Doorlopen op versleten schoenen kan onherstelbare schade aanrichten en het kan tevens invloed hebben op u looppatroon.

Niet tevreden

Groothuis streeft naar een klanttevredenheid van 100%. Bent u niet tevreden bent over uw schoenen of heeft u een andere klacht? Neem dan direct contact op met een van onze medewerkers. Er zal dan samen naar een passende oplossing gezocht worden.