• darkblurbg

Wanneer een aanpassing aan een confectieschoen met een steunzool niet meer voldoet, of als een semi-orthopedische schoen niet de oplossing is voor uw voetprobleem. Dan vragen uw voetproblemen om een andere aanpak. De oplossing voor uw voetprobleem is een compleet individueel vervaardigde orthopedische schoenen. Een andere aanpak om er voor te zorgen dat u klachtenvrij kan lopen, is het laten maken van orthopedische schoenen.     

Wat zijn orthopedische schoenen?

Orthopedische schoenen zijn schoenen die voor elke klant individueel gemaakt wordt. Dit betekent dat elke schoen handmatig gemaakt wordt, wat zorgt voor de beste pasvorm voor uw voet. De orthopedische schoen maakt het voor mensen met een voetafwijking mogelijk om goed te kunnen lopen.
Het individueel vervaardigen van orthopedische schoenen wordt tot stand gebracht door het ambachtelijke werk wat Groothuisschoenen al sinds 1895 vaardig is.     

Wat is de werkwijze?          

Wanneer u een voetprobleem heeft kan u van de specialist een verwijzing krijgen waarin uw voetprobleem wordt kenbaar gemaakt.

Stap1: Na het ontvangen van de doorverwijzing maakt u een afspraak met Groothuisschoenen. Binnen een week kunt u bij ons terecht.
Tijdens de eerste afspraak zal de aard van het voetprobleem bekeken worden. Hierna zal er een mal gemaakt worden van uw voeten, deze worden vervaardigt doormiddel van gips. Ten slotte nemen we uw voetmaten op en worden er voetafdrukken genomen. Hiermee zal er een leest gemaakt worden waar uiteindelijk ook de schoen omheen wordt gemaakt. Voordat er een schoen om de leest gemaakt wordt, wordt er eerst ''passchoenen'' gemaakt.          

Stap 2: Uw tweede afspraak zal bestaan uit het passen van deze ''passchoenen''. Door het passen van deze ''passchoenen'' komen eventuele verbeterpunten van de gemaakte leesten naar voren. Hierdoor heeft u bij Groothuis de garantie dat de pasvorm van de orthopedische schoenen geheel naar wens zijn.          
Na het passen van de passchoen heeft u de gelegenheid om uw wensen over het gewenste model en kleur te bespreken. Naast vele voorbeelden van schoenen waar u uit kunt kiezen, heeft u bij groothuisschoenen ook de mogelijkheid om zelf een voorbeeld mee te nemen.  

Stap 3: Binnen 12 week zullen de orthopedische schoenen vervaardigt worden door Groothuisschoenen. Doorgaans liggen de orthopedische schoenen na 9 weken voor u klaar. Bij dit bezoek zal de pasvorm en de functionaliteit van uw nieuwe schoenen nogmaals gecontroleerd worden. Op deze wijze bent u altijd verzekerd van passende schoenen voor uw voeten.             

Stap 4: Ten slotte volgt er een controle-afspraak. Bij deze afspraak wordt er samen met u besproken of de schoenen nog naar wens zijn en of er nog noodzakelijke aanpassingen nodig zijn.  
Door deze controle-afspraak streeft Groothuisschoenen naar een 100%klanttevredenheid.  

Inloopadvies

Een groot deel van de schoen wordt gemaakt van leer. Dit leer heeft als eigenschap dat het in het begin nog stug kan aanvoelen. Naarmate het gebruik ervan, zal de leren schoen de vorm van uw voeten aannemen. Hierdoor zullen uw schoenen in de loop van de tijd steeds prettiger en comfortabeler aanvoelen.

Om dit proces goed te laten verlopen geven wij aan elke klant een gepast inloopadvies. Dit inloopadvies zal bestaan uit een schema met een duidelijk overzicht van het aantal uren wat u per dag op de schoenen mag lopen.