• darkblurbg

Semi-orthopedische maatschoen

In veel opzichten lijken de semi-orthopedische schoenen op confectieschoenen; er is een wisselende collectie. Grootste verschil is echter dat semi-orthopedische schoenen meer ruimte en mogelijkheden bieden om voetbedden en aanpassingen aan te kunnen brengen. Tevens zijn deze schoenen in verschillende breedtematen te bestellen. Veel mensen die met confectieschoenen niet meer uit de voeten kunnen, maar voor wie volledige maatschoenen niet nodig zijn, kunnen met semi-orthopedische schoenen goed geholpen worden. De productie tijd van deze schoenen is in de meeste gevallen 4 weken.

OVAC

OVAC staat voor Orthopedische Voorzieningen Aan Confectieschoenen, hieronder verstaan wij verschillende voorzieningen zoals: zoolverstijving, afwikkelingen, verhogingen, hakschoring enz. Deze voorzieningen worden allemaal onder of in uw eigen confectieschoenen verwerkt. Voor dergelijke aanpassingen moet u rekening houden met 4 á 5 werkdagen

Confectie schoenen

Indien u geholpen kunt worden met een aanpassing aan confectie schoenen is verstandig om aanpassingen te maken onder een paar goede schoenen. Goede schoenen geven een langere levensduur en een betere pasvorm.
Wij adviseren u graag wel type schoen het meest geschikt is voor u aanpassing en kunnen eventueel in overleg met een aantal gerenommeerde schoenwinkels tot een geschikte keuze komen.

Wat zijn goede schoenen

Helaas is hierop niet een eenduidig antwoord te geven. De schoenen moeten in ieder geval geschikt zijn voor het doel waarvoor ze gebruikt worden. Een hardloper heeft immers een ander type schoen nodig dan bijvoorbeeld iemand die een kantoorbaan heeft.

Over het algemeen heeft een goede schoen heeft een optimale pasvorm, geeft voldoende steun en is over het algemeen veelal van een lederen bovenwerk voorzien.
De schoenen moeten voldoende breed zijn zodat de tenen en de bal van de voet niet buiten de binnenzool valt. De schoenen dienen voldoende lengte en hoogte te hebben zodat de tenen de schoen niet raken. tevens moet er op gelet worden dat de schoenen een goede sluiting op de wreef van de voet hebben zodat de voeten niet gaan schuiven in de schoenen.

Uiteraard adviseren wij u hier graag welk type schoen voor u het meest geschikt is. Het is aan en raden bij het aanschaffen van nieuwe schoenen de winkelier te vragen of de schoenen geruild mogen worden indien u schoenmaker de schoenen niet geschikt vindt.