Custom schaatsscchoenen

De schaatsschoenen van Groothuis zijn ontstaan vanuit Orthopedische kennis en de passie voor de schaatssport. Deze kennis en passie heeft zich in de jaren gevormd tot een kwalitatief hoogwaardig product. Inmiddels hebben de custom schaatsschoenen zich in de praktijk ruimschoots bewezen en zijn er de benodigde wereld en Olympische mediales op behaald. Ook in het marathon circuit zijn de nodige mediales behaald. Bekende schaatsers die naar tevredenheid schaatsen op de schaatsschoenen van Groothuis zijn: Jan Blokhuijsen, Stefan Groothuis, Micheal Mulder, Bart Swings, Margot Boer, Thijsje Oenema en Bo van der Werff, veelvoudig marathon winnaar Bob de Vries en jonge talenten als Robert Post. Naast deze topsporters zijn er een groot aantal recreanten die met plezier gebruik maken van de schaatsschoenen van Groothuis.

Om tot een goede schaatsschoen te komen is het belangrijk om twee keer langs te komen bij Groothuisschoenen. De eerste afspraak bestaat uit een rondleiding, een voetonderzoek en het aanmeten van de schaatsschoenen. Tijdens de tweede afspraak controleren wij de vervaardigde leesten en kunt u al uw wensen bespreken. Mocht de tweede afspraak een probleem zijn, neem dan contact op met ons om tot een oplossing te komen. De volgende stappen worden doorlopen:

Aanmeten
Allereerst leiden wij u rond in onze werkplaats en laten we u zien wat de mogelijkheden zijn. Op deze manier krijgt een u nog betere indruk van onze werkwijze.Vervolgens vindt er een voetonderzoek plaats waarbij eventueel bijzondere kenmerken van de voeten worden vastgelegd. Tevens wordt de wijze van belasting, drukverdeling en bewegelijkheid van de voeten onderzocht. Dit gebeurt onder meer door het maken van blauwdrukken. Vervolgens worden de voeten afgegipst. Deze gipsafdrukken worden gebruikt om leesten te maken waarover de uiteindelijke schaatsschoenen gemaakt zullen worden.       

Passen
Betrouwbare perfect gemodelleerde leesten zijn van essentieel belang voor goede schaatsschoenen. Maken van leesten is meer dan alleen volgieten van de gipshulzen, het is een complex proces van modelleren en corrigeren van de afgietsels. Vanwege het grote belang van perfecte leesten, maken wij altijd passchoenen. U wordt hiervoor verzocht langs te komen zodat we de leesten kunnen controleren en indien nodig nog enkele correcties uitvoeren. Op deze wijze is de klant bij Groothuis altijd verzekerd van schaatsschoenen met de juiste pasvorm.       

De carbonkuip
De opbouw van de cabonnen kuip wordt volgens een door ons zelf ontwikkeld systeem opgebouwd. Met individuele wensen aangaande de hardheid, torsie en hoogte van de schoen kan rekening worden gehouden. Het is immers een maatproduct.        

Het model  
Bij Groothuis heeft u de mogelijkheid om uw eigen design te creëren op schaatsschoenen. Hierdoor krijgt u een schaatsschoen die uniek is en helemaal bij u past. Dit model word bij de tweede afspraak definitief besloten. Doordat wij bij de eerste afspraak onze mogelijkheden laten zien hopen wij u te kunnen laten zien wat onze mogelijkheden zijn. Wij proberen zoveel mogelijk op uw wensen aan te sluiten. In het foto album kunt u een selectie van de modellen die wij hebben gemaakt bezichtigen. een van de mogelijkheden is het borduren van uw naam of afbeelding op uw schoen, hiervoor wordt er een meerprijs gerekend. Bij Groothuisschoenen zij wij constant bezig met het uitbreiden van het customaizen van de schaatsschoen. De laatste ontwikkelingen bestaan uit het bestickeren van de schaatsschoen. Om alle mogelijkheden te bespreken kunt u het best contact opnemen.

De binnen-schoenen met kuip opbouw       
Als de leest goed bevonden is kunnen we beginnen met het maken van de schoenen. Hiervoor wordt eerst voering en polstering op de leest aangebracht. Daarna wordt de carbonnen kuip gemaakt. Deze wordt qua hoogte en hardheid naar uw eigen wens uitgevoerd. In dit stadium zijn de schaatsschoenen al ver gevorderd en bestaat er voor u de mogelijkheid om de schaatsschoenen te passen. Indien nodig kunnen wij dan nog gemakkelijk de hardheid of bijvoorbeeld hoogte van de schaatsschoenen aan passen.

Het afwerken van de schaatsschoen
De schaatsschoenen dienen nu alleen nog te worden afgewerkt door ze te voorzien van het buiten leder. De uitvoering hiervan gebeurt uiteraard in overleg met u.

 

De prijzen

Onze schoenen worden gemaakt met kwalitatief hoogwaardige leesten. Dit houdt in dat we meerdere schoenen kunnen maken over dezelfde leest. Het grote voordeel hiervan is dat u een tweede paar schoenen kunt bestellen die dezelfde pasvorm hebben. Dus nooit meer zoeken naar nieuwe schoenen die weer net zo goed passen. U kunt bijvoorbeeld ook nog een paar schaats-, skeeler- of shorttrack schoenen (dit kan ook een paar jaar later zijn) bestellen waarbij u op voorhand weet wat de pasvorm is. Kleine voetveranderingen zijn hierbij geen probleem.

Door dit systeem hebben we onderscheid tussen een eerste paar en een tweede paar schoenen. De schoenen kosten € 815, - en het maken van de mallen kost € 150, -. De totale kosten voor de eerste paar schoenen bedraagt € 965, -. Bij een tweede paar schoenen met dezelfde leesten vervallen de leestkosten, en betaald u nog maar € 815,